Update 1 mei 2020 De Wolkenfabriek

Update 1 mei 2020 De Wolkenfabriek

Is het nou toeval? Of komt het doordat de Wolkenfabriek al zo lang dicht is dat er wekenlang zo weinig wolken in de lucht te zien waren?

Sinds zondag 15 maart (Wolk'-in) zijn de voordeuren van de Wolk vanaf zes uur dicht gegaan. Het is een enorm moeilijke en onzekere tijd voor iedereen en we hopen dat de Wolkenfabriek op korte termijn weer gedeeltelijk open kan voor alle medewerkers, cateraars, muzikanten, theatermakers, workshopgevers, suikerterreiners en bezoekers. 

Dat dicht zijn is wel enorm wennen, net zoals het overal súper anders en wennen is. Door alle aanpassingen die er gemaakt zijn. Elkaar spontaan tegenkomen en ontmoeten is een stuk minder geworden deze maanden. En samen plannen maken is ook veel moeilijker deze tijd.

Het mijmeren over hoe het was, hoe het is en hoe het wordt gaat natuurlijk wel op volle toeren door. Ook hier in de wolk zijn we druk bezig met aanpassingen te maken en nieuwe plannen te maken.

Leuk nieuw plan voor een Wolk'-thru

De ruimte opnieuw indelen en een leuk nieuw plan voor een Wolk'-thru. Een Wolk'-thru wordt een éénrichtings route door de Wolkenfabriek met alles wat de Wolk altijd al te bieden had. Met mooie spullen van de makers van de Wolk, muziek, eten, drinken (in een knapzak). Plus aanwijzingen voor een heerlijke wandelroute met goeie plekjes erop om te gaan picknicken, foto's te maken, je te verwonderen en/of flink door te stappen, met leuke puzzel opdrachten (optioneel). En daarna nog even een pakketje afhalen in de Wolk, voor thuis. We werken de plannen verder uit en houden je op de hoogte via de website en onze facebook pagina

Lief afhaal moederdag cadeautje in de Wolk

Op 7 en 8 mei kan je bij de Wolkenfabriek tussen 14:00 en 19:30 uur terecht voor het afhalen van een lief moederdag cadeautje à €15,- (voor je/of een moeder). Daarin zitten twee overheerlijke Wolkenbrownies, een tegoedbon voor de Wolk van €10,-, een support-local-Grunn sticker en een omschrijving van een Wolk’-thru/Wolk-a-bout. Qua betaling, er is een pinapparaat aanwezig in de Wolk.

Overheerlijke Wolkenbrownies 

Jaaaaa Wolkenbrownies worden vanaf woensdag 6 mei per afname van minimaal 10 stuks (€16,-)  ook gratis bezorgd binnen de stad Groningen! Zodat je die in ieder geval minder hoeft te missen.

Sms of app (minimaal twee dagen van te voren) een berichtje naar de Wolkytalky * 06 14531246 en geef je bestelling, plus adres door. Bezorgingsdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Contant betalen (in envelopje) of maak het over op  NL04TRIO0777890399 stichting de Wolkenfabriek Groningen.

Brownies zijn minstens een week houdbaar in de koelkast, vaak ook langer. Als je dat tenminste zelf volhoud om ze zo lang niet op te eten :-).

Wolken moestuin bij de vloeivelden

Nog meer nieuws vanuit de Wolkenfabriek is dat we het geluk hebben een stukje grond op de vloeivelden te mogen aanleggen als moestuin, dus dat wordt de komende tijd veel wieden en water geven in deze super mooie landerijen en omgeving rondom het Pioniergebouw van Terra. 

De Wolk als mooie ontmoetingsplek

Als Wolkenteam zijn we ook nu gelukkig nog wel bezig met het voorbereiden van de nieuwe periode die eraan zit te komen. En we hopen snel weer een goeie ontmoetingsplek te kunnen zijn.

Support Your Locals, Support Local Grunn

Veel nieuwe dingen die de cateraars van de Wolkenfabriek aan het doen zijn in deze tijd staan op de WolkenWebsite. Ook een aantal kunstenaars, mooie dingenmakers en leuke acties van de buren (op het Suikerterrein) staan op de website beschreven.

* Speciaal aanbod van diverse cateraars. Bestel een maaltijd, als je geen zin of tijd hebt om zelf te koken. 

* Support Your Locals, Support Local Grunn. Duik je eigen keuken in en kook met deze lokale producten

* Bij de buren. Laat je fiets repareren, huur een prive strand en meer tips wat je kunt gaan doen in Groningen.

Support Local Grunn stickers

Binnenkort zul je de stickers van Support Local GRUNN deWolkenfabriek.com wel tegenkomen in de stad. Dit is een uitnodiging om de website te bezoeken en in de gaten te houden.

En natuurlijk vooral een uitnodiging om alle lokale initiatieven te ondersteunen en er samen wat moois van te maken ook in deze tijd.

Tot gauw

We hopen dat het goed gaat met iedereen! en dat we elkaar snel weer tegenkomen en samen dingen kunnen doen.

Veel liefs vanuit de Wolk 

edit
Deel deze pagina
Wolkennieuws
Op 23 september 2020 was er vanuit de Wolkenfabriek Groningen een live stream te volgen van een meet-up van Mooie Dingen Makers.  Kijk de live... lees meer..
Wolk'-about in de herfstvakantie Naast onze wekelijkse zondagse Wolk'-In organiseren wij op zondag 11 oktober ook een speciale Wolk'-about Herfst... lees meer..
Soms open voor lunch Vanaf woensdag 9 september is de Wolkenfabriek soms ook open op een woensdag of donderdag tussen 11:00-17:00 voor een drankje... lees meer..
Werkplekken beschikbaar in de Wolk Heel geregeld zijn er in de Wolkenfabriek nu op dinsdag, woensdag en donderdag werkplekken beschikbaar. Kom... lees meer..
Ben jij nieuwsgierig en ben je benieuwd wat er in jouw omgeving te ontdekken valt? Stel je nieuwsgierigheid op de proef! Geef je op voor een... lees meer..
Vier jouw zomer op het Suikerterrein Groningen Wist je dat er nog meer te doen is deze zomer op het Suikerterrein Groningen? Terrasje pakken,... lees meer..
Laat je verrassen en maak een smakelijke reis door dit hele mooie stukje natuur in Groningen. Wegens succes organiseert Restaurant de Wolkenfabriek... lees meer..
Donderdag 13 augustus Vakantie Wolk'-In De Wolkenfabriek heet je welkom op donderdag 13 augustus tijdens de Vakantie Wolk’-In. In deze laatste week... lees meer..
Heul veul DANK! Hebben jullie er ook zo van genoten? Bij deze...heul veul DANK! Aan alle knapzakkers, cateraars, kunstenaars, muzikanten, mede-... lees meer..
Wegens succes verlengd! Ook dit weekend een Wolk’-thru en Wolk’-about. Op zaterdag 4 en zondag 5 juli organiseren we de laatste twee edities... lees meer..
Speciale binnen editie van de Wolk-thru en Wolk-about! De picknick van zaterdag 27 juni gaat door, ondanks de regenvoorspelling. Dit wordt een hele... lees meer..
Lekker! Makreel op het menu van Marjan van cateraar MeatJelle&Marjan. Marjan is kok en cateraar en kookt regelmatig in de Wolkenfabriek.... lees meer..
Nieuwe data bekend We hebben een aantal nieuwe data gepland voor de Wolk'-thru's & Wolk'-about's. De eerst volgende data zijn: 20, 27 en 28... lees meer..
Update 2 juni 2020 De Wolkenfabriek Groningen Wat fijn dat er weer wat meer beweging is en we weer samen kunnen komen (al is het nog niet met heel... lees meer..
Wolk’-thru & Wolk-about In de maanden Mei, Juni en Juli 2020 Leuk als je mee op pad gaat! Een Wolk’-thru & Wolk-about is een gezellige... lees meer..
Update 1 mei 2020 De Wolkenfabriek Is het nou toeval? Of komt het doordat de Wolkenfabriek al zo lang dicht is dat er wekenlang zo weinig wolken in... lees meer..
Bij de buren Ja, en wat doe je dan, thuis, met of zonder partner of kinderen? Fietsen, wandelen en je locals supporten natuurlijk! Hier enkele tips... lees meer..
Support Your Locals Goed eten van dichtbij. Steun ook de lokale boeren. Er zijn diverse initiatieven waarbij jij je o.a groenten, fruit,... lees meer..
In het Eethuis van het Poortershoes in de Oosterpoortwijk in de stad Groningen kookt Chef kok Sytse samen met zijn teamgenoten maaltijden (Dit... lees meer..
Afhalen bij Eetcafe Lambik Flora, een van “onze” Wolkencateraars is tevens eigenaar en kokkin bij Eetcafe Lambik aan het Noorderplantsoen Groningen... lees meer..
Het idee voor maaltijden maaltijddoneren.nl Door de Coronacrisis worden velen van ons getroffen. Grote werkdruk in de zorg, onzekerheid voor veel... lees meer..
Bericht van het Stadslab bij ons op het Suikerterrein;  Stadslab Groningen omgebouwd voor events op afstand Stadslab Groningen is vanaf 6... lees meer..
Bij ons op het Suikerterrein zit de werkplaats van Dumo Tweewielers (a.k.a. fietsenmaker aan huis in Groningen). Fiets, reparatie of proefrit Ga er... lees meer..
Speciaal Paas Menu te bestellen via Thuisgekookt.nl. Cateraars MeatJelle&Marjan; Catering van eigen erf en streek Meat Jelle & Marjan heeft... lees meer..
Waarkunst heeft alle expositie plannen vooruitgeschoven maar geen getreur, de galerie wordt met Pasen een drive-in galerie. Vanuit de auto of op de... lees meer..
In 4 weken leer je prachtige chocolade bonbons maken LIVE & ONLINE! Zoek je nog een leuke hobby of ben je toe aan iets nieuws! Dan is dit... lees meer..
MeatJelle&Marjan zijn cateraars van het Lageland in Groningen. Zij bieden catering aan van eigen erf en streek. Thuisgekookt.nl Je kunt de... lees meer..
De Wolkenfabriek is dicht t/m 1 juni 2020 dus organiseren wij even geen Wolk-'In's. De cateraars en koks die je wellicht al kent via de Wolk zitten... lees meer..
De Wolkenfabriek is tot nader order gesloten i.v.m. de maatregelen van de overheid betreft de corona crisis. De koks en cateraars die normaliter... lees meer..
I.v.m. de maatregelen van de overheid om restaurants in Nederland te sluiten t/m 6 april 2020. Is de Wolkenfabriek als restaurant locatie gesloten.... lees meer..
De Wolk'-in van aanstaande zondag 15 maart kan gelukkig doorgaan. Wolk-'in menu Verse Aarde (vegan) We hebben veel ruimte en supergezond eten van... lees meer..
NU: Expo Chantalla Pleiter Expositie; Planeet De (verloren) Vrijplaats Vanaf begin maart 2020 kun je in De Wolkenfabriek het werk bezichtigen van... lees meer..
Klein Berlijn Zondag 8 maart 2020 van 10:00-17:00  Op zondag 8 maart is er Klein Berlijn, een vintage markt met kleding, accesoires, meubels... lees meer..
Op vrijdag 28 februari 2020 komt Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk bij ons een concert spelen op onze Piamore Piano in De Wolkenfabriek. De... lees meer..
EuroSonic NoorderSlag - Artistvillage strijkt neer in de Wolkenfabriek.  Let op: De Suiker en de Wolkenfabriek zijn op deze dagen alleen geopend... lees meer..
Lieve gast, bedankt dat je dit jaar bij ons hebt gegeten, gedronken en gefeest. We wensen je een heel mooi oud en nieuw feest en ook alvast een... lees meer..
Op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019 is De Zweedse kerstmarkt bij ons in het zeefgebouw op het Suikerterrein Groningen.  Restaurant/bar De... lees meer..
Op zondag 20 oktober 2019 vieren we een groots pompoenen oogst feest. Op het menu allerlei met gerechten bereid door 5 verschillende cateraars;... lees meer..
Laat je kinderen theater maken met Denise Beekman! Op zondag 13 oktober start er weer een serie theaterlessen in de Wolk, voor kinderen van 6 t/m 15... lees meer..
Leuk! Ga op zaterdag 5 oktober de boer op. Neem een kijkje op het erf bij Meat Jelle & Marjan; catering van eigen erf en streek. Zij organiseren... lees meer..
Het is herfst, dus wij stoken de kachel weer op, als we open zijn. Ben je helemaal verkleumd door je fietstocht door herfstige Hollandse... lees meer..
Op zaterdag 21 september 2019 is de 8e editie van het Kadepop Festival op diverse locaties op het Suikerterrein Groningen. Ook de Wolkenfabriek is... lees meer..
In verband met Timmerdorp en Noorderzondag is er geen Wolk-'In op zondag 25 augustus 2019. We maken de agenda met wat er te doen is in de Wolk en... lees meer..
Timmerdorp dorpsfeest v.a 15:00 Op het Suikerterrein Groningen zijn vele kinderen deze week zoet met het timmeren van een heus dorp. Timmerdorp... lees meer..
Weer welkom in de Wolk! De 1e Wolk-'In in De Wolkenfabriek (na de zomerstop) is op zondag 18 aug 2019 vanaf 15:00. Jaaa , jippie. Het is nog... lees meer..
Deze zondag Thais eten van Cerious Food en taarten actie voor Dani's Yurt. Laatste Wolk-'In voor de zomerstop. Wij gaan na deze zondag bijkomen van... lees meer..
Voorjaarsschoonmaak? Gooi NIETS weg! Je kunt het allemaal verkopen tijdens Groningen’s allereerste Kofferbaksale op het Suikerterrein op tweede... lees meer..
Formed/Unformed Graduation Show 2019 Academie Minerva Van zaterdag 22 juni t/m donderdag 27 juni presenteert Academie Minerva, Hanzehogeschool... lees meer..
Maak het mee! Nomadisch Theater in de Wolkenfabriek. Theater workshops voor Jong&Oud o.l.v Denise Beekman. Vanaf zondag 7 apr t/m zondag 9... lees meer..
In verband met de Hackaton is er aanstaande zondag 14 april helaas geen Wolk-'In. Zondag 14 april geen Wolk-'In! Volgende week op 21 april zijn wel... lees meer..
de Olijfboom (restaurant in Groningen) organiseerd een leuke dans Wolk'-in met live muziek van Michalis Dimas, met Michalis Dimas: bouzouki, zang... lees meer..
Nieuwsbericht geplaatst op 11 januari 2019 - ESNS Eurosonic Noorderslag in Groningen. From January 16th to 19th 2019. Welcome to Groningen ESNS... lees meer..
Nieuwsbericht geplaatst op 5 januari 2019 - Help us, come dance to LIVE music, eat snacks and donate to help one guy, help many others in Gaza.... lees meer..
Feest op 28 december in de Wolkenfabriek. Met LIVE optreden van de band Planet Orange. Vier deze Noël - Silvester met ons mee op de dansvloer.... lees meer..
OOK #indewolk * Let’s GróA sessies in de Wolkenfabriek. Stedelijke knopen als fascinerende kansen. Gratis toegang. Wel even aanmelden s.v.p. Met... lees meer..
Het Werkfestival is voor alle inwoners van de provincie Groningen en de kop van Drenthe die op zoek zijn naar werk of zich willen oriënteren op ander... lees meer..
Oktober 2018 - Bij de fiets en wandelbrug aan de Energieweg in Groningen is onlangs een nieuw informatiebord geplaatst. Hierop is te zien welke... lees meer..
In augustus in de Wolkenfabriek prachtige bloemcreaties van Wilco de Jong. Wilco de Jong is sieraadontwerper, performer....kalligraaf, magisch... lees meer..
Hoera het is volop zomer in Groningen.   Yep, de Wolk is weer open! Bij mooi weer hebben wij het terras buiten. In AUGUSTUS In De Wolkenfabriek... lees meer..
In juli houden wij een zomerstop in De Wolkenfabriek. We hebben een hele mooie, drukke afsluiter gehad met de expositie van Minerva. Met veel... lees meer..
In de maand mei hebben wij in het kader van het #WasteNoWaste project, de expositie #WovenSkin op bezoek gehad. (Woven Skin: de wereld... lees meer..
In de maand mei is er een speciale expositie in het Zeefgebouw! Woven Skin, en een groot makers lab van het project van Claudy Jongstra en haar team... lees meer..
Inschuif-restaurant De Wolkenfabriek is elke zondag open van 15:00 - 22:00 met een Wolk’-in. Dat is lekker en gezond eten, in het voormalig... lees meer..
Super nieuws!, Zienemaan en Zienemini gaan weer los. Op vrijdag, zaterdag en zondag 1, 2... lees meer..
Na de zomerstop weer open!, met bij mooi weer lekker terras erbij. zondag de 13e augustus niet open vanwege het Paradigm festival, maar de rest van... lees meer..
Na een drukke periode is nu de Wolkenfabriek een maandje gesloten, Vanaf 6 augustus beginnen de Wolk'-in's weer. En is het ook bijna al weer tijd... lees meer..
jeee de nieuwe openingsvideo
Al meerdere keren, was het gevoel daar van, JA we gaan weer open, maar ook nu duurt het nog een paar weken voordat we echt ,echt weer open kunnen.... lees meer..
Tijdens de verbouwing is de blauwgrijze band die overal nog in de fabriek te zien was, even weer goed geaccentueerd!, Wel super leuk om alles weer... lees meer..
De Wolkenfabriek is tijdens de verbouwing een klein stukje gegroeid, wat eerst rook, plus pingpong plek was is nu ook binnen!, nieuwe ruimte goed... lees meer..
Met alle vrijwilligers die op die dag konden hebben we super mooie avond gemaakt samen, met super lekker diner van Sytze en o.a. carrouselpingpong.... lees meer..
Er staat een mooi Circus op het Suikerterrein! En je kan een hele mooie combinatie maken met lekker eten in de Wolkenfabriek en de show samen.... lees meer..
Het Circus komt voorbij in Groningen vanaf 5 november tot 15 november, om het begin van de winter en de fantasierijke dromerige... lees meer..
Om aandacht te vragen voor wereldvoedseldag ! Organiseerd  Foodguerrilla ,Eat this Road Trip op tien plekken door heel Nederland. En Goed nieuws... lees meer..
Kom kijken en genieten van deze mooie expositie, de expositie is tot 8 november geopend. Het is een byzondere samenwerking en tot standkoming van een... lees meer..
De Wolkenfabriek is elke dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag geopend van 11:00 uur tot 18:30 uur. En op elke vrijdag en zondag van 11:00 uur tot... lees meer..
De hele maand Juli is de Wolkenfabriek gesloten, en is alleen nog in de voorraad kelders bezig met de wolken even goed in te stoppen en... lees meer..
De wolken staan een paar week in de voorraad schuur en in de ijskast. De produktie van schattige zomer wolkjes gaat nog wel even door met... lees meer..
Vers van de pers een superschilderij van 13 meter hoog en 10 meter breed gemaakt door Michel Velt!
Onze gloednieuwe keuken is geopend! Meteen een super workshop van kooktovenaars Sofie en Anneke met plantaardige supertips voor heeerlijk eten.
Na de grondige verbeterbouw en uitbreiding zijn we weer open! Jee. Overal licht met grote ramen in de keuken en een extra grote barruimte.
Gewoon een heel mooi wolkje.
Er is een begin gemaakt met de nieuwe buitengevel! Straks kun je met een grote buitentrap naar de eerste verdieping van het zeefgebouw.