Support Your Locals, Support Local Grunn

Support Your Locals

Goed eten van dichtbij. Steun ook de lokale boeren. Er zijn diverse initiatieven waarbij jij je o.a groenten, fruit, peulvruchten, granen, brood, vlees of vis kunt bestellen, afhalen of laten bezorgen. Hieronder een aantal initiatieven op een rij. Support jij?

Support Your Locals NL

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die vaak voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeggehamsterd, kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom roepen we met Support Your Locals heel Nederland op om de lokale producenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. Er zijn de afgelopen weken vele initiatieven onder de vlag van #supportyourlocalsNL ontstaan en er komen er elke dag meer bij! Je vindt alle initiatieven op de website supportyourlocalsnl.nl. Doe jij ook mee?

Op de foto zie je Goede Visser Jan uit Lauwersoog. Bekijk ook de campagne video! Deze campagne is een initiatief van campagnebureau Food Cabinet in samenwerking met Taskforce Korte Keten.

Support Local Grunn

Koop lokale producten Noord Nederland

De Streekboer voedseldoos

Koop groenten, fruit en meer van diverse lokale producenten uit het Noorden gemakkelijk online. De lokale voedseldoos (bio) bestel je via De Streekboer.

Groentepakket van De Eemstuin

De Eemstuin verkoopt biologisch dynamische groentepakketten die je online kunt bestellen. De Eemstuin staat ook elke vrijdag op de vismarkt in Groningen van 09:00-17:00 en doet verkoop vanuit de boerderijwinkel in Uithuizermeeden. De winkel is open op zaterdagochtend van 10:00-13:00.

De Grokaal box

Diverse Groninger producten zijn ook online te bestellen via Grokaal box. De box wordt met de Dropper thuisbezorgd.

Groentepakketten van De Stadsakker

De Stadsakker heeft een winkel aan de Oude Kijk in ‘t Jat straat 38 in de binnenstad van Groningen. Hier koop je allerlei handigheden voor je eigen moestuin en ook groenten en plantjes van eigen bodem. Deze kun je ook in een groentepakket online bestellen en laten bezorgen. 

De Ekonoom Groningen/Drenthe

De Ekonoom is een online biologische supermarkt. Je vind hier niet alleen groenten, fruit en huis gekiemde groenten maar ook andere producten die je in de supermarkt kan vinden. Daarnaast bieden zij voordelige grootverpakkingen aan of kant en klare voorgesorteerde groente en/of fruitpakketten. Transport is bij de Ekonoom gekoeld en laat je je boodschappen bezorgen op een dinsdag? Dan is bezorgen gratis. Bestellen kan via de website of via een handige app.

EM2 FOODHAL

Evenementen en cultuurpodium EM2 tegenover de Wolkenfabriek op het Suikerterrein begon met een live streaming om de cultuursector een podium te blijven geven. Nu gooit EM2 het roer ook noodgedwongen om een gaat binnenkort maaltijden, pizza’s en lokale producten verkopen. Om af te halen bij de Drive by take away maar ze willen ook gaan bezorgen. De Drive By Take Away gaat waarschijnlijk open in week 19 (7, 8, 9, en 10 mei 2020). Meer info over Em2 Good Food.

Oesterzwammen kweekset van Cerious Food

Oesterzwamkweeksetjes te koop. Wel handig om jezelf een beetje te kunnen voorzien in deze tijd. Als ze eenmaal goed op gang zijn en lekker groeien kun je je hele leven blijven oogsten. Lekker en een uitermate goede vleesvervanger. Oesterzwammen hebben een hoog eiwit- en aminozuurgehalte, een laag vetgehalte en boordevol vezels. Verder bevatten ze heel veel belangrijke vitaminen en mineralen en zijn dus enorm stimulerend voor je immuunsysteem.

Nu voor 14,95 te koop, stuur een berichtje als je interesse hebt. Afhalen bij ons of afleveren bij de voordeur kan allebei. Ceres en Emiel sturen je een tikkie.

Bier van Brouwerij Martinus

Bestel bier van een lokale brouwer via brouwerijmartinus.nl/winkel.

Vis en oesters van Goede Vissers Lauwersoog

Bestel online en laat vis gekoeld bezorgen of haal de vis zelf af met een verfrissend bezoek aan ‘t Ailand in de haven van Lauwersoog. Vanuit restaurant ‘t Ailand en de naastgelegen vis werkplaats verkopen zij maaltijden met Noordzeevis, gerookte visjes, verse visjes, vis verwerkt in een visbouillon en ook Wilde Wad Oesters. Opeten aan een tafeltje kan nu even niet. Afhalen dus wel. Houd je wel aan de afstand van 1,5 meter. Bestellen kan via ailand.nl/winkel.

KIJKTIP! Bekijk Voor wie geen oesters lust! Wilbert kookt Wad: Oesters op Youtube. 

Het erf van Meatjelle&Marjan

Proef de worst en vleeswaren van het Lageland van MeatJelle&Marjan.

Lokale initiatieven op de kaart

LokaLoka.nl

Geboren uit liefde voor lokaal eten. Met hulp van de Loka Loka website & app haal je je boodschappen direct bij jou om de hoek. Met een verzameling van nu ruim 2000 biologische, streekgerichte bedrijven kom je op een eenvoudige manier in contact met de overvloed en veelzijdigheid aan ingrediënten die zich in jouw omgeving bevinden. Stichting Loka Loka is een initiatief van doeners die een duurzamere wereld dichterbij willen brengen. 

Bekijk de handige lokalokal.nl kaart met lokale bedrijven en producten. 

Lekkersuitdebuurt.nl

Een ander kaartje waar lokale voedselproducenten op staan, vind je op Lekkersuitdebuurt.nl. Deze kaart kun je in je Google Maps app laden, zodat je een route uit kunt stippelen langs je favoriete lokale producenten. Heb je aanvullingen? Laat het ons aan Leonie weten via een mailtje.  

Thuisgekookt.nl

Bestel een huisgemaakte maaltijd van lokale koks. Handig te zoeken op de kaart naar lekkere maaltijden naar jouw smaak. Met diverse afhaal locaties bij jou in de buurt.

Ook cateraars MeatJelle&Marjan bieden hier maaltijden aan van eigen erf en streek bereid door Kok Marjan via thuisgekookt.nl. Elke woensdag en zaterdag en op verzoek zijn de maaltijden van Marjan af te halen op 15 minuten van Groningen.

Meer inspiratie

PlukN Voedselbos

Laat je inspireren door Plukn. Zij ontwikkelen in het Westpark bij Groningen een voedselbos. Stichting PlukN denkt dat er behoefte is aan gezond en lekker voedsel dat op een manier geproduceerd is dat goed voor jezelf én je omgeving is. PlukN wil hierin een rol als innovatieve voorbeeldfunctie zijn. Dit door natuur-inclusieve landbouw methodes, waar op een duurzame manier zoveel mogelijk mensen (en dieren) gebruik van kunnen maken. Een groot onderdeel van dit systeem is het voedselbos. De aanplanting van een voedselbos is een lange termijn investering. Waarvan we, met zijn allen, pas na enkele jaren de vruchten van kunnen PlukN.

Vloeivelden Moestuin

Lees ook hoe deze jonge boeren achter op het Suikerterrein een moestuin houden waar wij van Restaurant De Wolkenfabriek ook een stukkie moestuin gebruik mag maken voor pompoenen. Ze verbouwen er hennep, pompoenen en vergeten groenten. 

Lees ook:

Geen zin om zelf te koken?

Bekijk ook waar je maaltijden kan bestellen; Speciaal aanbod van diverse koks en cateraars.

Wat te doen in deze tijd?

Huur een privéstrandje bij RebelRebel of dichterbij (in) huis download een kleurplaat van Willemijns werk. Lees meer: Bij de buren.

#SupportYourLocals #supportyourlocalsNL #SupportLocalGrunn

edit
Deel deze pagina
Wolkennieuws
We zijn super trots op ons Oktober-progamma en kunnen niet wachten om je te verwelkomen in de Wolk! Kom lekker eten, borrelen, ontmoeten!☁️
Jaaaa... iedereen die benieuwd is naar...hoe gaat het nu?..en wat zijn de plannen. Welkom komende vrijdag 8 juli. de Wolk eenmalig open nog voor de... lees meer..
Hallo, Dagcafé De Wolkenfabriek is weer open! De Wolkenfabriek Groningen is als Dagcafé/ Restaurant De Wolkenfabriek weer geopend.  Contact... lees meer..
Lekker rustig samen liggend muziek luisteren in een van de mooiste zalen van het voormalig Zeefgebouw Groningen. Ligconcerten® Door: Het... lees meer..
De Wolkenfabriek, Architects of the Experience presenteren; een Moving Molecules concert In the Clouds; a moving ride through a string trio Moving... lees meer..
Binnenkort weer welkom in de Wolkenfabriek Komende zondag 20 februari, éénmalig geen Wolk'-In maar vanaf 27 februari hebben wij wel weer een vol... lees meer..
Welkom terug lieve mensen! Superfijn, dat we jullie weer in ons restaurant kunnen verwelkomen! Op zondag 6 februari is er weer een 1e Wolk'-In... lees meer..
Wolkje to go Zondag 23 januari 2022 van 11:00-16:00 Wolkje to go. Lekker warme en frisse drankjes en lekkers voor daarbij, af te halen bij het... lees meer..
Eurosonic Noorderslag 2022 in Groningen Eurosonic/Noorderslag is het showcase muziek festival met diverse optredens van muzikaal talent en... lees meer..
Dagcafé de Wolk Lunch to go Dagcafé de Wolk is open op donderdag 20 januari 2022 van 11:00 tot 17:00 met een (afhaal) lunch door Alja. Afhalen kan... lees meer..
Wolkje to go Kom zondag 16 januari gezellig langs bij De Wolkenfabriek op het Suikerterrein Groningen. Wij staan lekker buiten op het terrein, met... lees meer..
De Wolkenfabriek Groningen steekt een fakkel aan in de digitale fakkeloptocht! Om solidariteit te tonen met de inwoners van het aardbevingsgebied.... lees meer..
Op naar mooie momenten Weer een nieuw Wolkenjaar! Hoop op weer veel mooie/goeie momenten in 2022.  Lunch Donderdag 13 januari kun je een... lees meer..
Updates uit de Wolken De Wolkenfabriek Groningen - 29 december 2021 De Wolkenfabriek is gesloten t/m 5 januari 2022 De Wolkenfabriek is gesloten... lees meer..
Updates uit de Wolken De Wolkenfabriek Groningen - 20 december 2021 Wegens de lockdown kun je (tijdelijk) niet binnen in restaurant/cafe De... lees meer..
Rollen bij de Wolk Neem je rolschaatsen mee! De Wolkenfabriek is gelegen in een oud fabriekspand op het Suikerterrein in Groningen. Ons... lees meer..
UPDATE! Helaas is De Wolkenfabriek en de Wolk&Winkel wegens de lockdown tijdelijk gesloten. Wij zijn alleen nog geopend voor afhalen van de... lees meer..
Update! Restaurant/cafe De Wolkenfabriek is tijdelijk niet open om binnen te eten en te drinken. Wel kun je op woensdag 22 december en misschien op... lees meer..
Bestel De Wolken Winter Wonder Box De Wolken Winter Wonder Box is een mooie samenstelling van hapjes en drankjes voor de feestdagen. Verras jezelf... lees meer..
Mooie energie hier op het Suikerterrein Groningen!  Wat is het Suikerterrein de afgelopen jaren gevuld gerakt en beter in z'n vel gaan zitten... lees meer..
Good Morning Cumulus Columbus Samen de zon zien opkomen in de Wolk. Dat kan soms op donderdagochtend in de Wolkenfabriek Groningen. De Good Morning... lees meer..
Update zaterdag 27 november 2021 We hebben de openingstijden van de Wolkenfabriek Groningen wederom aangepast. We beginnen soms wat vroeger en... lees meer..
Zondagse Wolkin (tijdelijk) open tot 20:00 De Wolkenfabriek heeft gewijzigde openingstijden. De Wolk'-In op de zondag is (tijdelijk) open van 15:00... lees meer..
Wolk-'In Foodfriends + LIVE muziek van Het Kanaal Op zondag 31 oktober eindelijk weer LIVE muziek in de Wolk! Tijdens de zondagse Wolk'-In zal de... lees meer..
Het Wolkenwinkeltje is open Zo her en der in de Wolkenfabriek verspreid, zijn er sinds het begin steeds meer zelfgemaakte meubels, tafels en... lees meer..
Houtgestookte kachel Zow heey lekker warm in de Wolk!. Wij hebben de houtgestookte kachel weer aanstaan vanaf oktober. Kom je lekker opwarmen in de... lees meer..
Elke woensdag en donderdag Dagcafe “De Wolk” Kom lekker lunchen! De Wolkenfabriek is elke woensdag en donderdag open als Dagcafe “De Wolk”. Wij... lees meer..
#unmuteus Groningen Op 11 september 2021 steunt De Wolkenfabriek de actie van unmute us. Wat goed om te zien, heel Groningen deed mee met de unmute... lees meer..
Kom heerlijk nazomeren in De Wolkenfabriek! (Of op het dek). Elke WOENSDAG+DONDERDAGS lunchen met belegde broodjes en vaak soep & ZONDAGS... lees meer..
Update: Op zondag 5 september is de Wolkenfabriek gesloten. Wij zijn dan lekker buiten spelen! Daarna is de Wolkenfabriek ELKE woensdag, donderdag... lees meer..
De vlaggetjes wapperen, Dagcafé “de Wolk” is open! De Wolkenfabriek is weer een beetje op stoom aan het komen. Kom gezellig binnen voor een koppie... lees meer..
De Wolkenfabriek is vanaf nu elke woensdag, donderdag en zondag open! Kom lunchen in Dagcafé de Wolk (woensdags 25 en donderdag 26 augustus 11-17:... lees meer..
De Wolk weer OPEN Hoera de Wolkenfabriek gaat weer open na een korte zomerstop! In het eerste deel van augustus verzorgen wij de mondjes van de... lees meer..
Er zijn goede weersverwachtingen voor dit weekend. Op zondag 18 juli is er een extra editie van de Wolk'-Thru & -About * picknick wandeling met... lees meer..
De Wolken Winkel is open De Wolken Winkel is te vinden in de Wolkenfabriek aan de Suikerlaan 18 te Groningen. Een hele verdieping met een grote... lees meer..
19 t/m 24 juni 2021 DETOUR - Graduation Show 2021 Met omwegen en sluiproutes, van de gebaande paden af en op eigenzinnige wijze hebben de... lees meer..
Need a hug? NU te beleven in de Wolkenfabriek; Knuffelkunst oma Bep van AtelierManna Awesome Groningen. Dus zodra het weer kan, en je hebt even... lees meer..
Hoera dit is de eerste bekendmaking. De Wolk'-Thru & -About picknickwandelingen gaan weer van start. De geplande data zijn; Zondag 6, zaterdag... lees meer..
Elke donderdag WolkenBox Woensdag 28 april 2021, de dag dat de terrassen weer in actie mogen zijn en ‘t zonnetje was er gelukkig bij in Groningen... lees meer..
Houd de Wolkenfabriek op stoom Help de Wolkenfabriek de winter, lente, zomer door....... De Wolkenfabriek vraagt jouw steun via Go Fund Me... lees meer..
Update 15 december Restaurant de Wolkenfabriek Groningen blijft, tot nadere berichtgeving, gesloten tot en met 19 januari 2021. Wel kun je de... lees meer..
Wolk expo & to go Wolk aan de Winkel Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december weer Wolk aan de Winkel; doorloop expo + leuks en lekkers to... lees meer..
Heerlijk avondje Wolke verrassings hapjes box In de Heerlijk avondje Wolke verrassings hapjes box vind je o.a.; * mango salsa * soepje * dips *... lees meer..
Goulash maaltijd soep te koop Op 5 december kun je lekker smullen van een Sinterklaas soep van cateraars Jelle en Marjan. Zaterdag 5 december... lees meer..
Wolk aan de Winkel Doorloop Expositie + leuke en lekkere dingen to go Open op 4, 5, 6 en 11 & 12 december 2020. * LET OP! De eerder... lees meer..
Kerstbomen actie Stadslab Op zaterdag 28 november, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december 2020 hebben onze buren van het Stadslab... lees meer..
LET OP! Het plafonddrama "Kijken Om te Zien" door het Collectief Tijdreizigers in De Wolkenfabriek is twee weken uitgesteld en is verplaatst naar 20... lees meer..
UPDATE: Geen Wolk’-In wel Wolk'-about Wegens de nieuwe maatregelen van de Nederlandse overheid kunnen de Wolk'-In's van 18 en die van 25 oktober... lees meer..
Update 15 oktober Wegens nieuwe maatregelen van de Nederlandse overheid, is het restaurant in de Wolkenfabriek tijdelijk niet geopend. Wel kun je... lees meer..
Op 23 september 2020 was er vanuit de Wolkenfabriek Groningen een live stream te volgen van een meet-up van Mooie Dingen Makers.  Kijk de live... lees meer..
Wolk'-about in de herfstvakantie Naast onze wekelijkse zondagse Wolk'-In organiseren wij op zondag 11 oktober ook een speciale Wolk'-about Herfst... lees meer..
Soms open voor lunch Vanaf woensdag 9 september is de Wolkenfabriek soms ook open op een woensdag of donderdag tussen 11:00-17:00 voor een drankje... lees meer..
Werkplekken beschikbaar in de Wolk Heel geregeld zijn er in de Wolkenfabriek nu op dinsdag, woensdag en donderdag werkplekken beschikbaar. Kom... lees meer..
Ben jij nieuwsgierig en ben je benieuwd wat er in jouw omgeving te ontdekken valt? Stel je nieuwsgierigheid op de proef! Geef je op voor een... lees meer..
Vier jouw zomer op het Suikerterrein Groningen Wist je dat er nog meer te doen is deze zomer op het Suikerterrein Groningen? Terrasje pakken,... lees meer..
Laat je verrassen en maak een smakelijke reis door dit hele mooie stukje natuur in Groningen. Wegens succes organiseert Restaurant de Wolkenfabriek... lees meer..
Donderdag 13 augustus Vakantie Wolk'-In De Wolkenfabriek heet je welkom op donderdag 13 augustus tijdens de Vakantie Wolk’-In. In deze laatste week... lees meer..
Heul veul DANK! Hebben jullie er ook zo van genoten? Bij deze...heul veul DANK! Aan alle knapzakkers, cateraars, kunstenaars, muzikanten, mede-... lees meer..
Wegens succes verlengd! Ook dit weekend een Wolk’-thru en Wolk’-about. Op zaterdag 4 en zondag 5 juli organiseren we de laatste twee edities... lees meer..
Speciale binnen editie van de Wolk-thru en Wolk-about! De picknick van zaterdag 27 juni gaat door, ondanks de regenvoorspelling. Dit wordt een hele... lees meer..
Lekker! Makreel op het menu van Marjan van cateraar MeatJelle&Marjan. Marjan is kok en cateraar en kookt regelmatig in de Wolkenfabriek.... lees meer..
Nieuwe data bekend We hebben een aantal nieuwe data gepland voor de Wolk'-thru's & Wolk'-about's. De eerst volgende data zijn: 20, 27 en 28... lees meer..
Update 2 juni 2020 De Wolkenfabriek Groningen Wat fijn dat er weer wat meer beweging is en we weer samen kunnen komen (al is het nog niet met heel... lees meer..
Wolk’-thru & Wolk-about In de maanden Mei, Juni en Juli 2020 Leuk als je mee op pad gaat! Een Wolk’-thru & Wolk-about is een gezellige... lees meer..
Update 1 mei 2020 De Wolkenfabriek Is het nou toeval? Of komt het doordat de Wolkenfabriek al zo lang dicht is dat er wekenlang zo weinig wolken in... lees meer..
Bij de buren Ja, en wat doe je dan, thuis, met of zonder partner of kinderen? Fietsen, wandelen en je locals supporten natuurlijk! Hier enkele tips... lees meer..
Support Your Locals Goed eten van dichtbij. Steun ook de lokale boeren. Er zijn diverse initiatieven waarbij jij je o.a groenten, fruit,... lees meer..
In het Eethuis van het Poortershoes in de Oosterpoortwijk in de stad Groningen kookt Chef kok Sytse samen met zijn teamgenoten maaltijden (Dit... lees meer..
Afhalen bij Eetcafe Lambik Flora, een van “onze” Wolkencateraars is tevens eigenaar en kokkin bij Eetcafe Lambik aan het Noorderplantsoen Groningen... lees meer..
Het idee voor maaltijden maaltijddoneren.nl Door de Coronacrisis worden velen van ons getroffen. Grote werkdruk in de zorg, onzekerheid voor veel... lees meer..
Bericht van het Stadslab bij ons op het Suikerterrein;  Stadslab Groningen omgebouwd voor events op afstand Stadslab Groningen is vanaf 6... lees meer..
Bij ons op het Suikerterrein zit de werkplaats van Dumo Tweewielers (a.k.a. fietsenmaker aan huis in Groningen). Fiets, reparatie of proefrit Ga er... lees meer..
Speciaal Paas Menu te bestellen via Thuisgekookt.nl. Cateraars MeatJelle&Marjan; Catering van eigen erf en streek Meat Jelle & Marjan heeft... lees meer..
Waarkunst heeft alle expositie plannen vooruitgeschoven maar geen getreur, de galerie wordt met Pasen een drive-in galerie. Vanuit de auto of op de... lees meer..
In 4 weken leer je prachtige chocolade bonbons maken LIVE & ONLINE! Zoek je nog een leuke hobby of ben je toe aan iets nieuws! Dan is dit... lees meer..
MeatJelle&Marjan zijn cateraars van het Lageland in Groningen. Zij bieden catering aan van eigen erf en streek. Thuisgekookt.nl Je kunt de... lees meer..
De Wolkenfabriek is dicht t/m 1 juni 2020 dus organiseren wij even geen Wolk-'In's. De cateraars en koks die je wellicht al kent via de Wolk zitten... lees meer..
De Wolkenfabriek is tot nader order gesloten i.v.m. de maatregelen van de overheid betreft de corona crisis. De koks en cateraars die normaliter... lees meer..
I.v.m. de maatregelen van de overheid om restaurants in Nederland te sluiten t/m 6 april 2020. Is de Wolkenfabriek als restaurant locatie gesloten.... lees meer..
De Wolk'-in van aanstaande zondag 15 maart kan gelukkig doorgaan. Wolk-'in menu Verse Aarde (vegan) We hebben veel ruimte en supergezond eten van... lees meer..
NU: Expo Chantalla Pleiter Expositie; Planeet De (verloren) Vrijplaats Vanaf begin maart 2020 kun je in De Wolkenfabriek het werk bezichtigen van... lees meer..
Klein Berlijn Zondag 8 maart 2020 van 10:00-17:00  Op zondag 8 maart is er Klein Berlijn, een vintage markt met kleding, accesoires, meubels... lees meer..
Op vrijdag 28 februari 2020 komt Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk bij ons een concert spelen op onze Piamore Piano in De Wolkenfabriek. De... lees meer..
EuroSonic NoorderSlag - Artistvillage strijkt neer in de Wolkenfabriek.  Let op: De Suiker en de Wolkenfabriek zijn op deze dagen alleen geopend... lees meer..
Lieve gast, bedankt dat je dit jaar bij ons hebt gegeten, gedronken en gefeest. We wensen je een heel mooi oud en nieuw feest en ook alvast een... lees meer..
Op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019 is De Zweedse kerstmarkt bij ons in het zeefgebouw op het Suikerterrein Groningen.  Restaurant/bar De... lees meer..
Op zondag 20 oktober 2019 vieren we een groots pompoenen oogst feest. Op het menu allerlei met gerechten bereid door 5 verschillende cateraars;... lees meer..
Laat je kinderen theater maken met Denise Beekman! Op zondag 13 oktober start er weer een serie theaterlessen in de Wolk, voor kinderen van 6 t/m 15... lees meer..
Leuk! Ga op zaterdag 5 oktober de boer op. Neem een kijkje op het erf bij Meat Jelle & Marjan; catering van eigen erf en streek. Zij organiseren... lees meer..
Het is herfst, dus wij stoken de kachel weer op, als we open zijn. Ben je helemaal verkleumd door je fietstocht door herfstige Hollandse... lees meer..
Op zaterdag 21 september 2019 is de 8e editie van het Kadepop Festival op diverse locaties op het Suikerterrein Groningen. Ook de Wolkenfabriek is... lees meer..
In verband met Timmerdorp en Noorderzondag is er geen Wolk-'In op zondag 25 augustus 2019. We maken de agenda met wat er te doen is in de Wolk en... lees meer..
Timmerdorp dorpsfeest v.a 15:00 Op het Suikerterrein Groningen zijn vele kinderen deze week zoet met het timmeren van een heus dorp. Timmerdorp... lees meer..
Weer welkom in de Wolk! De 1e Wolk-'In in De Wolkenfabriek (na de zomerstop) is op zondag 18 aug 2019 vanaf 15:00. Jaaa , jippie. Het is nog... lees meer..
Deze zondag Thais eten van Cerious Food en taarten actie voor Dani's Yurt. Laatste Wolk-'In voor de zomerstop. Wij gaan na deze zondag bijkomen van... lees meer..
Voorjaarsschoonmaak? Gooi NIETS weg! Je kunt het allemaal verkopen tijdens Groningen’s allereerste Kofferbaksale op het Suikerterrein op tweede... lees meer..
Formed/Unformed Graduation Show 2019 Academie Minerva Van zaterdag 22 juni t/m donderdag 27 juni presenteert Academie Minerva, Hanzehogeschool... lees meer..
Maak het mee! Nomadisch Theater in de Wolkenfabriek. Theater workshops voor Jong&Oud o.l.v Denise Beekman. Vanaf zondag 7 apr t/m zondag 9... lees meer..
In verband met de Hackaton is er aanstaande zondag 14 april helaas geen Wolk-'In. Zondag 14 april geen Wolk-'In! Volgende week op 21 april zijn wel... lees meer..
de Olijfboom (restaurant in Groningen) organiseerd een leuke dans Wolk'-in met live muziek van Michalis Dimas, met Michalis Dimas: bouzouki, zang... lees meer..
Nieuwsbericht geplaatst op 11 januari 2019 - ESNS Eurosonic Noorderslag in Groningen. From January 16th to 19th 2019. Welcome to Groningen ESNS... lees meer..
Nieuwsbericht geplaatst op 5 januari 2019 - Help us, come dance to LIVE music, eat snacks and donate to help one guy, help many others in Gaza.... lees meer..
Feest op 28 december in de Wolkenfabriek. Met LIVE optreden van de band Planet Orange. Vier deze Noël - Silvester met ons mee op de dansvloer.... lees meer..
OOK #indewolk * Let’s GróA sessies in de Wolkenfabriek. Stedelijke knopen als fascinerende kansen. Gratis toegang. Wel even aanmelden s.v.p. Met... lees meer..
Het Werkfestival is voor alle inwoners van de provincie Groningen en de kop van Drenthe die op zoek zijn naar werk of zich willen oriënteren op ander... lees meer..
Oktober 2018 - Bij de fiets en wandelbrug aan de Energieweg in Groningen is onlangs een nieuw informatiebord geplaatst. Hierop is te zien welke... lees meer..
In augustus in de Wolkenfabriek prachtige bloemcreaties van Wilco de Jong. Wilco de Jong is sieraadontwerper, performer....kalligraaf, magisch... lees meer..
Hoera het is volop zomer in Groningen.   Yep, de Wolk is weer open! Bij mooi weer hebben wij het terras buiten. In AUGUSTUS In De Wolkenfabriek... lees meer..
In juli houden wij een zomerstop in De Wolkenfabriek. We hebben een hele mooie, drukke afsluiter gehad met de expositie van Minerva. Met veel... lees meer..
In de maand mei hebben wij in het kader van het #WasteNoWaste project, de expositie #WovenSkin op bezoek gehad. (Woven Skin: de wereld... lees meer..
In de maand mei is er een speciale expositie in het Zeefgebouw! Woven Skin, en een groot makers lab van het project van Claudy Jongstra en haar team... lees meer..
UPDATE 2022 Wil je weten wanneer er wat te doen is in De Wolkenfabriek Groningen, de actuele openingstijden of ben je benieuwd wat er vandaag op... lees meer..
Super nieuws!, Zienemaan en Zienemini gaan weer los. Op vrijdag, zaterdag en zondag 1, 2... lees meer..
Na de zomerstop weer open!, met bij mooi weer lekker terras erbij. zondag de 13e augustus niet open vanwege het Paradigm festival, maar de rest van... lees meer..
Na een drukke periode is nu de Wolkenfabriek een maandje gesloten, Vanaf 6 augustus beginnen de Wolk'-in's weer. En is het ook bijna al weer tijd... lees meer..
jeee de nieuwe openingsvideo
Al meerdere keren, was het gevoel daar van, JA we gaan weer open, maar ook nu duurt het nog een paar weken voordat we echt ,echt weer open kunnen.... lees meer..
Tijdens de verbouwing is de blauwgrijze band die overal nog in de fabriek te zien was, even weer goed geaccentueerd!, Wel super leuk om alles weer... lees meer..
De Wolkenfabriek is tijdens de verbouwing een klein stukje gegroeid, wat eerst rook, plus pingpong plek was is nu ook binnen!, nieuwe ruimte goed... lees meer..
Met alle vrijwilligers die op die dag konden hebben we super mooie avond gemaakt samen, met super lekker diner van Sytze en o.a. carrouselpingpong.... lees meer..
Er staat een mooi Circus op het Suikerterrein! En je kan een hele mooie combinatie maken met lekker eten in de Wolkenfabriek en de show samen.... lees meer..
Het Circus komt voorbij in Groningen vanaf 5 november tot 15 november, om het begin van de winter en de fantasierijke dromerige... lees meer..
Om aandacht te vragen voor wereldvoedseldag ! Organiseerd  Foodguerrilla ,Eat this Road Trip op tien plekken door heel Nederland. En Goed nieuws... lees meer..
Kom kijken en genieten van deze mooie expositie, de expositie is tot 8 november geopend. Het is een byzondere samenwerking en tot standkoming van een... lees meer..
De Wolkenfabriek is elke dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag geopend van 11:00 uur tot 18:30 uur. En op elke vrijdag en zondag van 11:00 uur tot... lees meer..
De hele maand Juli is de Wolkenfabriek gesloten, en is alleen nog in de voorraad kelders bezig met de wolken even goed in te stoppen en... lees meer..
De wolken staan een paar week in de voorraad schuur en in de ijskast. De produktie van schattige zomer wolkjes gaat nog wel even door met... lees meer..
Vers van de pers een superschilderij van 13 meter hoog en 10 meter breed gemaakt door Michel Velt!
Onze gloednieuwe keuken is geopend! Meteen een super workshop van kooktovenaars Sofie en Anneke met plantaardige supertips voor heeerlijk eten.
Na de grondige verbeterbouw en uitbreiding zijn we weer open! Jee. Overal licht met grote ramen in de keuken en een extra grote barruimte.
Gewoon een heel mooi wolkje.
Er is een begin gemaakt met de nieuwe buitengevel! Straks kun je met een grote buitentrap naar de eerste verdieping van het zeefgebouw.