LIVE Aeham Ahmad: de pianist van Yarmouk
datum: vrijdag 28 februari
tijd: 20:00 tot 23:00
locatie: de Wolkenfabriek
info:

Live piano concert van Aeham Ahmad: de pianist van Yarmouk op vrijdag 28 februari 2020 in de Wolkenfabriek Groningen. Hij speelt op onze Piamore piano.

Aanvangstijd 20:00 Gratis entree. 

Over Aeham Ahmad

Hij is bekend geworden als de Pianist van Yarmouk. Terwijl de stad aan diggelen werd geschoten tijdens de burgeroorlog in Syrië, bleef Aeham Ahmad piano spelen op straat. Midden tussen de gevechten sleepte de Palestijns-Syrische pianist een piano op straat en speelde hij muziek. Daarmee werd hij een icoon van die oorlog, en een symbool van hoop (en ook onverbiddelijkheid). En gaf hij aan dat muziek niet kapot te krijgen is. Hiermee haalde hij wereldwijd de nieuwsmedia. Maar uiteindelijk moest Aeham Ahmad dit opgeven toen islamisten zijn piano voor zijn ogen verbranden.

In 2015 moest hij vluchten en kwam hij terecht in Duitsland waar hij zich verder ontwikkelt als pianist. Hij speelt solo piano, met invloeden uit klassieke en Arabische muziek, waarbij hij ook zingt, in het arabisch. Maar wat hij nog belangrijker vindt: praten over muziek, en verbindingen leggen met culturele, educatieve en sociaal-maatschappelijke organisaties.

stArt International; supporting children in emergencies

Met het concert wordt aandacht gevraagd voor stART International, een organisatie die pedagogen, therapeuten en psychologen uitzendt naar crisisgebieden om kinderen eerste hulp te bieden in het verwerken van traumatische ervaringen.

Duik dieper in Aeham zijn levensverhaal

Bekijk en beluister het indrukwekkende levensverhaal van de pianist van Yarmouk op NPORadio1

Op de portret foto zie je Aehan Ahmad. Hij schreef over zijn leven in het boek "De Pianist van Yarmouk"  In te zien op Google Books. Of lees een recensie van het boek op yoo.rs.

Lees het artikel over dit concert in het Dagblad van het Noorden.

Deel het concert van Aeham Ahmad op facebook

Van dit concert is ook een facebook event. Zet jezelf op aanwezig of geïnteresseerd, nodig al je vrienden uit en deel.