Zweedse markt in t Zeefgebouw, met aansluitend diner, en/of Wolk'-in
datum: zaterdag 12 december tot zondag 13 december
tijd: 11:00 tot 22:00
locatie: de Wolkenfabriek
info:

Thema: SLÖJD / AMBACHT & KUNST

De vertrouwde Zweedse kerstmarkt verhuist naar de Suikerfabriek in Groningen.

Meer ruimte was de grote wens na de zeer geslaagde Zweedse kerstmarkt van vorig jaar met maar liefst 4000 bezoekers. De Zweedse kerstmarkt in Nederland is geïnspireerd op de kerstmarkt in Huseby die jaarlijks 30.000 mensen trekt. Op deze markt zijn alle producten handgemaakt of ze komen uit kleinschalige bedrijven. De markt vindt plaats in de omliggende oude fabrieksgebouwen bij een Zweedse borg. Werd de afgelopen jaren de markt op een borg georganiseerd, nu gaan wordt er gebruik gemaakt van een fabrieksgebouw. Een prachtig stukje Gronings industrieel erfgoed: ruim, licht en met veel parkeergelegenheid, gelegen aan de westelijke ring van Groningen.


Kom genieten van de Zweedse kerstsfeer op 12 en 13 december.


De organisatoren zijn echte Zweden-kenners en worden al 13 jaar voor het organiseren van de Zweedse kerstmarkt geïnspireerd door hun reizen naar Zweden. In Zweden wordt veel aandacht besteed aan de inrichting en versiering van het huis. Heel bekend zijn natuurlijk de culinaire tradities met de verhalen over de zeven soorten koek en gebak bij de koffie. De Scandinavische producten staan bekend om hun natuurlijke materialen en mooie designs. In de marktkramen vindt u ze te kust en te keur.


De markt is op beide dagen van 11 tot 17:00 uur.

Je kan in de Wolkenfabriek lekker wat warms drinken en heerlijke Zweedse gebak smullen, vanaf 15:00 uur kan je ook een heerlijke maaltijd bestellen. De Wolkenfabriek is geopend tot 22:00 uur beide avonden. Met op zondag live muziek van de band "Ruth".

Voor het eten graag reserveren via avondje@dewolkenfabriek.com