Opening van Noorderlicht!!!
datum: zaterdag 22 augustus
tijd: 16:00
locatie: de Wolkenfabriek
info:

vanaf 16:00 uur is het gebouw open, om 17:00 uur de opening van de fotomanifestatie! kom langs en geniet ook van het prachtige uitzicht van de ondergaande zon in de zomer vanaf het nieuwe deck, de rode,brugtrap.Foodfellas koken een heerlijk maal, 

kosten daarvan zijn 12,50 

 

Noorderlicht Fotomanifestatie 2015

Data Rush

Van 23 augustus t/m 11 oktober keert Noorderlicht terug naar de oude Suikerfabriek in Groningen voor de 22e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2015.

In de hoofdtentoonstelling DATA RUSH maken internationaal gerenommeerde fotografen en multimediakunstenaars de balans op van het digitale tijdperk. We omringen ons met virtuele netwerken, maar in hoeverre hebben wij zelf nog de macht over onze data? DATA RUSH gaat gepaard met twee nevenexposities en een verdiepend programma rond het thema privacy en surveillance.

Curator Wim Melis: We hebben voor een actueel en tegelijkertijd uitdagend thema gekozen. Het dataverkeer, dat ingrijpt op alle facetten van ons leven, en de hele virtuele samenleving is voor het blote oog onzichtbaar. Hoe fotografeer je iets dat nauwelijks te fotograferen valt?