Tegenlicht Meet-up Groningen, onderwerp ;het Basisinkomen
datum: donderdag 16 april
tijd: 18:00 tot 22:30
locatie: de Wolkenfabriek
info:

Zondag 12 april keerde het Basisinkomen weer terug in de uitzending van Tegenlicht. Een jaar na de uitzending over het MinCome experiment in Dauphin in Canada, lijkt Nederland rijp voor Eigen Experimenten. Groningen meldt zich in de voorhoede, getuige de aankondiging van deze Tegenlicht aflevering:

Hoe pak je complexe problemen in de samenleving aan? Niet door centrale, lange termijn planning maar door sociale experimenten, waarin door uitproberen en leren van je fouten wordt gewerkt aan verandering van onderliggende oorzaken. Opdat een nieuwe generatie een nieuwe effectieve en praktische visie kan ontwikkelen op sociale verandering. Zou het op die manier ook mogelijk zijn een alternatief te ontwikkelen voor het vastgelopen bestaande stelsel van sociale zekerheid?

Meer ruimte voor burgers om op basis van eigen talenten, kwaliteiten en plannen aan de slag te gaan in plaats van een geldverslindend systeem van controle en dwang. Groningen wil de uitdaging aan en wil een voortrekkers rol spelen bij experimenten in de regio rond basisinkomen. Komt de ware revolutie dan toch uit het Noorden? VPRO Tegenlicht over de noodzaak van sociale experimenten. 

Natuurlijk is Mieslab aanwezig, niet met lege handen. Zondagavond 22.00 uur start MIESlab de crowdfunding van OnsBasisinkomen, analoog naar het Duitse voorbeeld van Michael Bohmeyer (https://www.mein-grundeinkommen.de/start). Tegelijk staat de gemeente ook niet stil. Op dinsdag 24 maart startte zij haar eerste Veranderlab samen met een dertigtal stadjers (https://www.facebook.com/groups/809600372461193/?fref=ts) Kan iemand al vertellen wat zwerken inhoudt? 

Genoeg te beleven en bespreken. Be there:

18.00 eten (eet je graag mee? geef je dan op voor donderdag ochtend 11 uur doormiddel van een mailtje naar welkom@dewolkenfabriek.com
19.00 u herkijken
20.00 u start Gesprek